Στατιστική επιχειρήσεων με εφαρμογές σε SPSS και LISREL - Δημητριάδης, Ευστάθιος (Κριτική, 2012)
Η συγγραφή αυτού του βιβλίου σκοπό έχει να βοηθήσει τους αναγνώστες, μέσω της λεπτομερούς ανάπτυξης της μεθοδολογίας και κυρίως μέσω πλήθους παραδειγμάτων, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της Στατιστικής και των εφαρμογών της, τόσο στις σπουδές τους όσο και στην επαγγελματική τους ενασχόληση. Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί από τα διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών ως βοήθημα στην αντιμετώπιση προβλημάτων ή και ερωτημάτων που προκύπτουν στην πράξη. H χρησιμότητα και η άμεση εφαρμογή της Στατιστικής σε όλες τις επιστήμες, και κυρίως τις οικονομικές και κοινωνικές, οδήγησε στη δημιουργία προγραμμάτων τα οποία έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής, επεξεργασίας, ανάλυσης και παρουσίασης μεγάλου όγκου δεδομένων. Το SPSS (Statistical Package for Social Sciences) και το LISREL (Linear Structural Relations) παρέχουν όλες τις παραπάνω δυνατότητες. Η χρήση τους σε μεγάλες έρευνες θεωρείται απαραίτητη, ενώ η βοήθεια αλλά και η αξιοπιστία που προσφέρουν είναι πολύ μεγάλη. Στο βιβλίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία εισαγωγής και ανάλυσης δεδομένων μέσω SPSS και LISREL, ενώ παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά στη θεωρία των τεχνικών ανάλυσης δεδομένων που αναφέρονται.