Ελλάδα και Α' Παγκόσμιος Πόλεμος : από το κίνημα των νεότουρκων 1908 μέχρι τη συνθήκη της Λωζάνης 1923 - Driault, Edouard (Πελασγός, 2000)
Πρόκειται για το απαγορευμένο βιβλίο του Ντριό, από το 1925, με τα συγκλονιστικά απόρρητα. Η περίοδος 1908 έως και 1923 είναι η πλέον καθοριστική περίοδος της νεοελληνικής ιστορίας, καθώς περιλαμβάνει το κίνημα του 1909, τους Βαλκανικούς αγώνες 1912-13, τη Μικρασιατική εκστρατεία 1919-22 και βεβαίως την εθνική διχόνοια.