Αλκοόλ ένα σκληρό ναρκωτικό - Τσαρούχας, Κώστας 1947- (Άγκυρα, 2000)
Η δημοσιογραφική έρευνα για τον Κώστα Τσαρούχα είναι η συνεχής συλλογή πληροφοριών. Είναι η αποκρυπτογράφηση και η αξιολόγηση τους. Είναι η μετατροπή αυτών των στοιχείων στο γεγονός που αγγίζει και συγκινεί. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο τον ύπουλο εχθρό που λέγεται αλκοόλ. Σε αυτή την έρευνα γίνεται μια προσπάθεια να εμβαθύνουμε το θέμα του αλκοόλ και του αλκοολισμού, σταχυολογώντας, προεκτείνοντας και αναλύοντας όχι μόνο αυτά που κατέγραψε η κάμερα για το ντοκιμαντέρ "Το Αλκοόλ στην Ευρώπη", αλλά και αυτά που αποκομίσαμε σαν αίσθηση και εμπειρία από την μακρόχρονη παραμονή μας στο εξωτερικό, πίσω από τα φώτα της κάμερας.