Ένα φάντασμα πλανιέται - Μπιτσάκης, Ευτύχης Ι., 1927- (Κοινωνικές επιστήμες ;, 1992)
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του δημοσίευση, αλλά και 20 χρόνια από την κατάρρευση των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού», το βιβλίο-σταθμός του γνωστού διανοητή Ευτύχη Μπιτσάκη κυκλοφορεί σε τρίτη, βελτιωμένη έκδοση. Το βιβλίο πραγματεύεται το ζήτημα της κατάρρευσης των κοινωνιών του «υπαρκτού σοσιαλισμού» αλλά και τον σοσιαλισμό ως δυνατότητα της ανθρώπινης ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)