Οι ημέρες των ελεύθερων πολιορκημένων 1824-1826 : το ημερολόγιο της Β΄ πολιορκίας του Μεσολογγίου, όπως δημοσιεύθηκε στα ελληνικά χρονικά - Λαγάνας, Γεώργιος (Κυκεών, 2001)
Πρόκειται για το ημερολόγιο της Β' Πολιορκίας του Μεσολογγίου, όπως το κατέγραψε ο Ελβετός Φιλέλληνας Μάγερ στην εφημερίδα Ελληνικά Χρονικά την οποία εξέδιδε στην πολιορκημένη πόλη. Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ολόκληρο σε βιβλίο. Πρωτογενές ιστορικό υλικό, απ' όπου ξεχειλίζει η συγκίνηση, η αγανάκτηση και το αίσθημα του δικαίου, όλα τα ανθρώπινα υλικά που συνέθεσαν μιαν από τις πιο μεγαλειώδεις-τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.