7 δοκίμια για την ποίηση : επιλογή - Θασίτης, Πάνος Κ. (Κέδρος, 1979)
Ποίηση και ποιητικισμός -- Ο ερμητισμός στην ποίηση -- Οδυσσέας Ελύτης, η συνείδηση του ελληνικού μύθου -- Κοινωνικοί προσδιορισμοί στην ποίηση -- Η μεγάλη δύναμη -- Ποίηση: Για μια ρεαλιστική γραφή; -- Επαληθεύσεις της διαλεχτικής αρχής στο έργο του Ρίτσου