Ο στρατηγός Σαράφης όπως τον γνώρισα - Σαράφη, Μάριον (Καστανιώτη, 1990)
Σχεδόν αμέσως, εμφανίστηκε ένας άντρας σαρανταπεντάρης περίπου, με στρατιωτικό παράστημα και με φυσιογνωμία που αμέσως μου έκανε εντύπωση. Ποτέ στη ζωή μου, ούτε πρωτύτερα ούτε αργότερα, δε δέχτηκα με την πρώτη ματιά τέτοια έντονη επίδραση... Όμως η γνωριμία μας με είχε επηρεάσει βαθιά. Κατάλαβα καλύτερα τι γινόταν στην Ελλάδα και είδα με πιο κριτικό μάτι την αγγλική εξωτερική πολιτική. Όταν στα χρόνια του πολέμου έμαθα ότι ο Σαράφης είχε γίνει αρχηγός του ΕΛΑΣ, δεν ένιωσα έκπληξη. Αντίθετα, θα ένιωθα έκπληξη αν αυτό δε συνέβαινε.