Λειτουργικά συστήματα. - Κάβουρας, Ι. (Κλειδάριθμος, 1991)
Το βιβλίο αυτό καλύπτει: - ιστορική αναδρομή των λειτουργικών συστημάτων - παράλληλο προγραμματισμό - ταυτόχρονες διεργασίες - επικοινωνία διεργασιών - αδιέξοδα - δομή λειτουργικών συστημάτων και πυρήνων τους - διαχείριση εισόδου/εξόδου - διαχείριση μνήμης - χρονοπρογραμματισμό ΚΜΕ - συστήματα αρχείων - μηχανισμούς προστασίας και διαχείρισης εργασιών - θέματα σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων. Περιέχει επίσης τεχνική περιγραφή του λειτουργικού συστήματος UNIX, καθώς και πολλές λυμένες ασκήσεις σε TURBO Pascal και S-shell.