Γη πυρόβλητος : η επιβίωση της ανθρωπότητας σε μια επικείμενη κοσμική καταστροφή - LaViolette, Paul A. (Επιστήμες, 2011)
Στους αρχαίους μύθους και στις λαϊκές παραδόσεις των χωρών του κόσμου βρίσκει κανείς ιστορίες για φοβερές καταστροφές, κατακλυσμούς, παλιρροϊκά κύματα που σάρωσαν ολόκληρους πολιτισμούς και τους αφάνισαν. Σήμερα, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι απλώς υπερβολές της ανθρώπινης φαντασίας. Την ίδια άποψη είχε και ο Paul LaViolette, ως τη στιγμή που ανακάλυψε ένα κρυπτόγραμμα χρονοκάψουλας στους αστερισμούς που συνδέουν τη δημιουργία του Γαλαξία μας με τα γεγονότα αυτά. Το "Γη πυρόβλητος" μας εξηγεί πώς αυτό το επιστημονικά προηγμένο μήνυμα συνδυάζεται με μια αρχαία εσωτερική λαϊκή παράδοση για να μας προειδοποιήσει για μια επερχόμενη κυκλική κοσμική καταστροφή που θα έλθει χωρίς καμμιά προειδοποίηση... Ο LaViolette, με την αναλυτική επιστημονική του πέννα, αποκρυπτογραφεί τους αρχαίους μύθους (Χαμένη Ατλαντίδα, Μυστήριο της Σφίγγας, του Ωρίωνος, της Πυραμίδας της Γκίζας, Μινωϊκά Ταυροκαθάψια, ινδιάνικοι μύθοι κ.λπ.) και τους ερμηνεύει με βάση την αρχαία και σύγχρονη κοσμολογία...