Το κοριτσάκι που πίστευε στα θαύματα - Γκίκα, Ελένη, 1959- (Άγκυρα, 2007)
Όλα, από τον μεγάλο φόβο ξεκινούν. Και η μικρή Αννούλα, έζησε μια τέτοια νύχτα όπου φοβόταν. Πλησίαζαν Χριστούγεννα και η μαμά της ήταν μακριά. Φυσούσε, έβρεχε κι άστραφτε, την ίδια στιγμή που η ζωή της χάριζε μια "ζωγραφιά θαυματοποιό". "Κι εγώ, όταν φοβάμαι, γράφω", της είπε η Αριάδνη. Απ' την Κυβέλη έμαθε ότι υπάρχουν και μαγικές μουσικές. Κι απ' τον Δημήτρη και την Κατερίνα, στρατιώτες και κούκλες από πηλό που ζωντανεύουν. Είναι δικό σου το θαύμα, φτάνει να το πιστεύεις! Κι αυτό, η μικρή Αννούλα το έμαθε καλά. Ένα ζωντανό παραμύθι για τη μαγική δύναμη της τέχνης. Που μπορεί και να γίνει και το δικό σου παραμύθι, το δικό σου μικρό θαυματουργό μυστικό.