Εσωτερική ταχύτητα : δοκίμια για τη λογοτεχνία - Τσιριμώκου, Λίζη (Άγρα, 2000)
Κώστας Καρυωτάκης Γ. -- Σάρλ Μπωντλαίρ -- Αρης Αλεξάνδρου -- Φράντς Κάφκα Τα μικρά και μεγάλα μελετήματα που συγκεντρώνονται εδώ, καταγράφουν τη διαδρομή μιας εικοσαετίας. Τα κείμενα, πέρα από τις εκάστοτε δεδομένες προΰποθέσεις τους, ανταποκρίνονται σε μια εσωτερική ταχύτητα, έναν κυμαινόμενο, προσωπικό ρυθμό, μια ιδιότροπη κίνηση και λογική που άλλοτε κάνει αργούς κύκλους, άλλοτε προχωρεί γοργά και απότομα.