Το ασημένιο κλειδί : και άλλα διηγήματα - Lovecraft, Howard Phillips, 1890-1937 (Αίολος, 1989)
Τα έξι διηγήματα του Χ. Φ. Λάβκραφτ που συνθέτουν αυτό τον τόμο ανήκουν στη δημιουργική περίοδο του συγγραφέα. Το συμβολικό Ασημένιο Κλειδί μοιάζει να ανοίγει πραγματικά τις Πύλες της Φαντασίας, απ΄ τους χώρους της οποίας ο Λάβκραφτ θ΄ αντλήσει τη θαυμαστή μυθολογία του, ως το Σατανικό Κληρικό που θεωρείται το κύκνειο άσμα του.