Ο Άκης και οι άλλοι : μυθιστόρημα - Ντελόπουλος, Κυριάκος, 1933-2020 (Γνώση, 1990)
Mια φανταστική αυτοβιογραφία που μοιάζει με παιδικό βιβλίο (κατάλληλο και για παιδιά) και είναι χωρισμένη σε επεισόδια που το καθένα λέει τι έγινε (και τι δεν έγινε) σε μια ελληνική πόλη (την Πάτρα) και που τα ζωγράφισε (σαν να ήταν εκεί) η Σοφία Zαραμπούκα.