Σολωμιστές και Σολωμός - Αλεξίου, Στυλιανός Ε., 1921-2013 (Στιγμή, 1997)
Άλκης, Αγγέλου -- Γιώργος, Γ. Αλισανδράτος -- Νάσος, Βαγενάς Σκοπός των τριών αυτοτελών άρθρων, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά εδώ, είναι να διευκολύνουν την κατανόηση της έκδοσης «Διονυσίου Σολωμού, Ποιήματα και πεζά» (Στιγμή, 1994) και να δώσουν βασικής σημασίας νέα στοιχεία σχετικά με τα προβλήματα ανάγνωσης και ερμηνείας του σολωμικού έργου. Τα άρθρα σχολιάζουν με συγκεκριμένα παραδείγματα ορισμένες αδυναμίες των σολωμικών ερευνών και των εκδοτικών μεθόδων από την εποχή του Πολυλά ως τις μέρες μας. Εξετάζονται θέματα αποσπασματικότητας, υποκειμενικών ή αντικειμενικών εκδοτικών κριτηρίων, γνώσης των ιταλικών και της μετρικής ερμηνείας ή παρερμηνείας και πηγών του Σολωμού.