Η ελληνική φιλοσοφία : από το 1953 ως το 1821. (Γνώση, 1989)
Η ελληνική φιλοσοφική παραγωγή της εποχής της Τουρκοκρατίας βρίσκεται σε στενή συνάφεια με τα γενικότερα ιδεολογικά ρεύματα, στα όποια εκφράστηκαν οι κοινωνικές πραγματικότητες και τάσεις του τοτινού Ελληνισμού. Αν η μακρά κυριαρχία του αριστοτελισμού, στις διάφορες μορφές του, σημάδεψε την εποχή του πνευματικού μονοπωλίου της Εκκλησίας, η εμφάνιση και διάδοση του Διαφωτισμού, πάλι σε ποικίλες μορφές, συνυφάνθηκε με τις αλλαγές πού οδήγησαν στον ξεσηκωμό του 1821. Το ανθολόγιο παρουσιάζει όλο τούτο το φάσμα και πλέγμα ιδεών στην αντιφατικότητα και αντιμαχία των συστατικών του στοιχείων. Αποτελεί ένα πανόραμα και συνάμα, χάρη στα βιοβιβλιογραφικά στοιχεία πού προσφέρει, έναν οδηγό για παραπέρα με-λέτη. Καλύπτει έτσι μεγάλο κενό της βιβλιογραφίας μας και ενδιαφέρει όχι μόνο τούς ειδικευμένους στην φιλοσοφία, άλλα και γενικότερα οποίον μελετά την ιστορική πορεία του νεότερου Ελληνισμού.