Ο κύριος Συλλογίδης - Pinget, Robert, 1919-1997 (Opera, 1992)
Κρυφός σύντροφος του συγγραφέα ή μετενσάρκωση του εγώ του, ο κ. Συλλογίδης υποδύεται ένα γέρο που τον κατατρύχουν τα βάσανα και οι σκοτούρες του συνταξιούχου, δέσμιο μιας κοινωνικής θέσης που τον εξουσιάζει καθώς είναι ζεμένος στο αλέτρι της γραφής. Φιλόσοφος των "ασήμαντων τίποτε" και του τρόπου να τα λέει, ο κ. Συλλογίδης φαίνεται σαν να εφευρίσκει ιστορίες για να γεμίσει το κενό της ζωής του.