Το μαύρο βέλος - Stevenson, Robert Louis, 1850-1894 (Μαλλιάρης- Παιδεία, 1984)
Σε κάποιο αγρόκτημα της φεουδαρχικής Αγγλίας, την ηρεμία ταράζει ένα σμήνος από πουλιά που σηκώνονται ξαφνικά μέσα από το δάσος. Το επόμενο κιόλας λεπτό ένα βέλος σκοτώνει τον Άπλγιαρντ. Είναι σταλμένο από τους παράνομους του Μαύρου Βέλους που ζουν στα σκοτεινά δάση του Τάνστολ, ορκισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη και να εκδικηθούν τον σερ Ντάνιελ Μπράκλι.