Το στοίχημα του Ησίοδου και το επιπλέον : Σπύρος Α. Γεωργίου - Γεωργίου, Σπύρος Α. (Μανδραγόρας, 2012)
Κατά τη διάρκεια λοιπόν ενός δείπνου που διοργανώθηκε προς τιμήν του (από τους γιους του Φηγέα) ο Ησίοδος αφηγήθηκε το μύθο με το πιθάρι της Πανδώρας· αφήγηση που έγινε η αφορμή για ένα δυναμικό διάλογο ανάμεσα στον ίδιο, τους καλεσμένους και τους οικοδεσπότες. Αυτός ακριβώς ο επινοημένος διάλογος τους -σχετικά με την πίστη, την αγάπη, την ελπίδα και την Τέχνη- είναι που παρουσιάζεται σε τούτη τη συγγραφική δοκιμή, προκειμένου να σημανθούν και τα ιδιαίτερα νοήματα του μέσα απ' τα λεχθέντα και τα συμφραζόμενα των ομιλητών.