Στίχοι αρότρου υνί - Πάτσαλος, Κωνσταντίνος (Σταμούλης, 2005)
Ο Αντιστράτηγος Ε. Α. Κωνσταντίνος Πάτσαλος γεννήθηκε στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου της Κύπρου στις 16-9-1937. Οι γονείς του ήταν τελείως αγράμματοι. Ωστόσο, ο πατέρας του Ξενής Πάτσαλος συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον καταξιωμένων λαϊκών ποιητών της Κύπρου. Το Δημοτικό Σχολείο το τελείωσε στο Παραλίμνι. Στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στις 26-9-1956 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων. Στις 29-7-1959 ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός. Φοίτησε σε πολλές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Αποστρατεύθηκε το 1992 με το βαθμό του Αντιστρατήγου. Το 1963 νυμφεύφθηκε την Αγγελική Κουλουρίδου, κάτοικο Χαλκίδας, και απέκτησαν τρία παιδιά. Μετά την αποστρατεία του διαμένει στη Χαλκίδα. Διετέλεσε επί 8 χρόνια Γραμματέας του Συλλόγου Κυπρίων Ευβοίας και Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδας επί δεκαπέντε έτη. Ποιήματα του ποιητή έχουν δημοσιευθεί στον Κυπριακό και Ευβοϊκό Τύπο, στο περιοδικό "Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ" που εκδίδει η Διεύθυνση Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, στο περιοδικό "ΚΟΙΝΟΝ ΚΥΠΡΙΩΝ" που εκδίδει στην Αθήνα η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας, στο περιοδικό "ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΝΑΛΙΑ" που εκδιδόταν στην Πάτρα από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας, στο περιοδικό "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" που εκδίδεται στην Αθήνα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και στο περιοδικό "ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ" που εκδίδεται στη Χαλκίδα. Ποιήματά του επίσης περιελήφθησαν σε Ανθολογία που έχει εκδώσει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.