Αειφορική ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου - Δαουτόπουλος, Γεώργιος Α., 1945- ([Εκδόσεις Ζυγός], 2005)
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για την ηγεσία και τους ενεργούς πολίτες της Ελληνικής υπαίθρου. Βέβαια να το διευκρινίσουμε από την αρχή. Δεν γράφτηκε για όλους. Γράφτηκε για αυτούς που έχουν τη φιλοδοξία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διάβα τους από τα Δημοτικά, Συνεταιριστικά, Νομαρχιακά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους. Δεν γράφτηκε για ανθρώπους διαχειριστές που θέλουν να διαχειριστούν και να καλυτερέψουν λίγο τη μιζέρια του τόπου τους. Γράφτηκε για ανθρώπους οραματιστές που πιστεύουν στη συμβολή των πολιτών στην καλυτέρευση των όρων εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων της Ελληνικής υπαίθρου. Το βιβλίο δεν ακολουθεί τα πρότυπα ενός βιβλίου μαγειρικής δίνοντας ακριβείς οδηγίες τις οποίες οι αναγνώστες οφείλουν να ακολουθήσουν κατά γράμμα. Αντιθέτως σκοπεύει να διεγείρει τη δημιουργική σκέψη όλων των ανθρώπων που διεκδικούν δημόσιες θέσεις και να τους εμφυσήσει μια άλλη αντίληψη για τα θέματα της ανάπτυξης της Ελληνικής υπαίθρου. Στα δέκα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνονται: Ιστορία της Ανάπτυξης, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη, Συμμετοχική Ανάπτυξη, Αειφορική Ανάπτυξη, Τοπική Ατζέντα 21, Εκτίμηση Αναγκών, Τοπική Ανάπτυξη, Μορφές Συνεργασίας στην Ύπαιθρο, Τοπική Παραγωγή για Τοπική Κατανάλωση, Το Μέλλον της Ελληνικής Υπαίθρου. Συνοδεύεται από πλούσιο Γλωσσάριο και αναλυτικό Ευρετήριο.