Ο τοίχος = The wall - Καλαποδάς, Δημήτρης; Κατσάγγελος, Γιώργος; Παπασπύρου, Ρένα, 1938- (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 2005)
Το έργο της Ρέναs Παπασπύρου από πολλά χρόνια καταγράφει και μεταμορφώνει με δημιουργικό τρόπο τις πολλαπλέs βιωμένες συνθήκες στα ίχνη του καθημερινού περιβάλλοντος. Οι εικαστικές επιλογές και επεξεργασίες της Ρ .Παπασπύρου μεταμορφώνουν καθημερινές εικόνες σε νέες πολυαναφορικές και πολλαπλής εμπειρίας πραγματικότητες. Οι εκφραστικές αυτές διατυπώσεις επιβεβαιώνουν με δημιουργική γνησιότητα τον αποκαλυπτικό χαρακτήρα του έργου τέχνης. Όπως κάθε ολοκληρωμένη καλλιτεχνική δράση-χειρονομία, αναδιατάσσει την πραγματικότητα, πλουτίζει την εμπειρία και τις συγκινήσεις, αναπτύσσει τις πνευματικές εξερευνητικές ικανότητες και εγκαθιστά έναν κόσμο σχέσεων, συγκινήσεων, συμβολισμών και μνήμης απαραίτητο στην ανθρώπινη κοινότητα.[...] Δημήτρης Α. Φατούρος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.