Η γυναίκα του πρέσβη : μυθιστόρημα - Steil, Jennifer (Ξένη λογοτεχνία / Ωκεανός, 2017)
H Μιράντα, όμορφη, μποέμ, ελευθεριάζουσα καλλιτεχνική φύση, γνωρίζεται με τον Βρετανό πρέσβη στα αρχαία πλακόστρωτα σοκάκια μιας μουσουλμανικής πόλης. Ο Φιν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα κι εκείνη, γοητευμένη από την ευγενική του φύση, νιώθοντας αφόρητη μοναξιά σε μια μισογυνική κοινωνία, δέχεται να τον παντρευτεί. Ο γάμος τους της παρέχει το πλεονέκτημα μιας πολυτελούς ζωής, έχει στη διάθεσή της ένα αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό και την ελευθερία να ασκεί την λατρεμένη της τέχνη: τη ζωγραφική. Ο ερχομός της κόρης της, ολοκληρώνει την ευτυχία της, ωστόσο χάνει την ελευθερία να περιπλανιέται όπου τραβάει η ψυχή της και να συναντάται με μια ομάδα από νεαρές μουσουλμάνες, στις οποίες διδάσκει κρυφά την απαγορευμένη τέχνη της ζωγραφικής. Έτσι, κάποια στιγμή, χωρίς να το αντιληφθεί, γίνεται στόχος αόρατων εχθρών και ένα ηλιόλουστο απόγευμα, την ώρα που μαζί με μερικές άλλες κυρίες διπλωματών πεζοπορούν στα βουνά, η Μιράντα πέφτει θύμα απαγωγής... Κι ενώ ο Φιν πασχίζει να σώσει τόσο την καριέρα του όσο και την οικογένειά του, η αιχμάλωτη Μιράντα συνδέεται συναισθηματικά με το παιδί μιας άγνωστης...