Ο μόνος ένοχος - Ballantyne, Lisa (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2013)
Ένα συγκινητικό και αγωνιώδες μυθιστόρημα που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Μπαλαντάιν, το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση διεθνώς καθιστώντας τη συγγραφέα του μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στον λογοτεχνικό χώρο. Ένα γενναίο και προκλητικό ανάγνωσμα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τα μυθιστορήματα της Maggie O Farrell και από το έργο της Lionel Shriver. Το βιβλίο εστιάζει στη σχέση ενός εντεκάχρονου αγοριού, που κατηγορείται για τον φόνο ενός άλλου μικρότερου, με τον δικηγόρο του Ντάνιελ ο οποίος προσπαθεί να ξεχάσει την ταραγμένη παιδική του ηλικία, αλλά η υπεράσπιση του μικρού τον αναγκάζει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δαίμονές του: ανατρέχει στις δυσάρεστες μνήμες των παιδικών του χρόνων, ανακαλεί τη σχέση του με τη θετή του μητέρα, περιγράφει τις προσδοκίες του από αυτήν και την τελική απογοήτευσή του. Παράλληλα, οι αναγνώστες παρακολουθούν τη ζοφερή οικογενειακή ζωή του μικρού που κατηγορείται για φόνο. Ψυχολογικό σασπένς με ίχνη αστυνομικού μυστηρίου, εξαιρετική αποτύπωση των φόβων και των στρεβλώσεων της παιδικής ηλικίας, ένα δυνατό ντεμπούτο που θίγει ζητήματα συμπεριφοράς, οικογενειακών σχέσεων και κοινωνικών ορίων.