Θανάσιμα παιχνίδια : μυθιστόρημα - Olsson, Mats (Κλειδάριθμος, 2016)
Ο δημοσιογράφος Χάρι Σβένσον επιστρέφει στο ξενοδοχείο του έπειτα από μια αποτυχημένη νύχτα λαγνείας. Η πόρτα του διπλανού δωματίου είναι μισάνοιχτη και ο Χάρι βλέπει έναν άντρα να ροχαλίζει στο κρεβάτι. Είναι ένας γνωστός καλλιτέχνης και δίπλα του ξαπλωμένη μια νεκρή γυναίκα... Έτσι ο Χάρι πέφτει πάνω σ' ένα δημοσιογραφικό λαβράκι -τη στιγμή ακριβώς που σκόπευε να τα παρατήσει. Αποφασίζει να κάνει έρευνα για την άγνωστη δολοφονημένη γυναίκα και παίρνει συνέντευξη από τον καλλιτέχνη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Λίγο καιρό αργότερα, ο Χάρι θα βρεθεί μπλεγμένος σ' αυτή την ιστορία... Ένας παρόμοιος φόνος γίνεται στο Γκέτεμποργκ. Αυτή τη φορά το θύμα είναι μια γυναίκα με την οποία ο Χάρι είχε περάσει μια βραδιά πάθους. Οι δυο τους είχαν πειραματιστεί με ακραία ερωτικά παιχνίδια. Τώρα ο Χάρι είναι και ο ίδιος ύποπτος. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν αρχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα. Πλέον ξέρει ότι για να ξεμπλέξει πρέπει να κυνηγήσει μόνος του έναν κατά συρροή δολοφόνο. Έναν δολοφόνο με επικίνδυνα γούστα, χωρίς κανέναν φραγμό... Ένα σκανδιναβικό θρίλερ που θα διαβάσετε με μια ανάσα...