Δεινόσαυροι : το πλήρες βιβλίο - Parker, Steve, 1952- (Σαββάλας, 2006)
Οι αντιλήψεις μας για τον κόσμο των δεινόσαυρων αλλάζουν συνεχώς. Εκπληκτικές νέες ανακαλύψεις έρχονται στο φως, αναγκάζοντας τους επιστήμονες να προτείνουν νέες ερμηνείες. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει όλες τις νέες εξελίξεις, συνδέοντάς τες με την ιστορία της μελέτης των δεινόσαυρων, από την πρώτη κιόλας ανακάλυψη των απολιθωμάτων τους. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δεινόσαυροι θεωρούνταν αργοκίνητα και αργόστροφα τέρατα. Σήμερα είναι γνωστό πως η ζωή τους ήταν πολύ πιο πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα, ότι διέθεταν τους δικούς τους σοφούς, πολιτικούς, αθλητές και δικτάτορες. Στο έργο αυτό παρουσιάζονται λεπτομερώς όλες οι πτυχές στη ζωή των πιο εντυπωσιακών πλασμάτων όλων των εποχών. 'Αραγε πετούσαν; Κολυμπούσαν; Πώς αναπαράγονταν; Πώς συμπεριφέρονταν μεταξύ τους; Όλες αυτές οι πληροφορίες, και πολύ περισσότερες, βρίσκονται εδώ, πλαισιωμένες από εκπληκτική έγχρωμη εικονογράφηση και καταπληκτικές φωτογραφίες. Το βιβλίο αυτό, γεμάτο με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ανακαλύψεις και περιγραφές των αρχαιότερων απολιθωμάτων, είναι ένα έργο μοναδικό όσο και οι ίδιοι οι δεινόσαυροι. Πρόλογος: Patricia Vickers Rich, έδρα παλαιοντολογίας Πανεπιστήμιο Monash, Δρ. Thomas H. Rich, έφορος παλαιοντολογίας σπονδυλωτών Μουσείο Βικτόρια Μελβούρνη.