Οι μεγαλύτερες μάχες της ιστορίας - MacDonald, John, 1945- (Στρατιωτική Ιστορία, 2005)
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις κρισιμότερες μάχες που διεξήχθησαν από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα, από τη Μάχη στην πεδιάδα των Καννών το 216 π.Χ., όπου ο Αννίβας και οι αριθμητικά κατώτερες δυνάμεις του συνέτριψαν τις Λεγεώνες της Ρώμης, μέχρι τη Μάχη στο Ντιεν Μπιεν Φου του 1953-1954, όπου οι Γάλλοι γνώρισαν ταπεινωτική ήττα από του Βιετ Μινχ. Οι τριάντα μάχες που αναλύονται στο βιβλίο αυτό, με τη χρήση προηγμένων τεχνικών, συμβάλλουν στην απεικόνιση της εξάρτησης του τρόπου διεξαγωγής της μάχης από το περιβάλλον και ανοίγουν νέες συναρπαστικές προοπτικές για περαιτέρω έρευνα. Με τη συνδρομή των τρισδιάστατων γραφικών οι μάχες παρουσιάζονται με την κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι διοικητές που έλαβαν μέρος σ' αυτές, οι δυνάμεις των αντίπαλων στρατευμάτων, οι τακτικές που εφαρμόστηκαν, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της μάχης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συναρπαστική προσέγγιση των γεγονότων που άλλαξαν το ρου της ιστορίας.