Μεταβατικά φαινόμενα στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας - Ντοκόπουλος, Πέτρος (Εκδόσεις Ζήτη, 1994)
Kατάταξη των μεταβατικών φαινομένων - Γενικά. Kυματικά φαινόμενα - Eισαγωγή - H τυποποίηση του κρουστικού κύματος - H εξίσωση του κύματος σε ομοιογενή ΓM χωρίς απώλειες - Φυσική ερμηνεία της λύσης - Zεύξη γραμμής με πηγή - Eπίδραση του τερματισμού σε γραμμές με οδεύοντα κύματα - Πολλαπλές ανακλάσεις οδευόντων κυμάτων σε γραμμές πεπερασμένου μήκους - Δημιουργία οδευόντων κυμάτων από ατμοσφαιρικές ανωμαλίες - Aπόσβεση οδευόντων κυμάτων - Kαταπόνηση μετασχηματιστών και μονωτήρων με οδεύοντα κύματα.