Βάσεις για τη μουσική : θεωρία. - Κουτούγκος, Μιλτιάδης (Φάρος, 1973)
Παρουσιάζει προοδευτικά τα διάφορα στοιχεία της μουσικής τέχνης μ` έναν παιδαγωγικά τρόπο, που βοηθάει τους σπουδαστές και τους επιτρέπει να διαβάζουν με σχετική ευκολία τα διάφορα μουσικά κείμενα, φωνητικά και οργανικά.