Απάνθισμα - Λουκιανός ο Σαμοσατεύς, π. 120-π. 190 (Βιβλιοθήκη μεταφράσεων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, 1932)
Δις κατηγορούμενος ή Δικαστήρια -- Όνειρον ή Αλεκτρύων -- Περί παρασίτου -- Εταιρικοί διάλογοι (Γλυκερά και Θαϊς - Μύρτιον, Πάμφιλος και Δωρίς - Μαμά και Φιλίννα - Μέλισσα και Βάκχις - Κλωνάριον κα Λέαινα - Κρωβύλλη και Κορίννα - Μαμά και Μουσάριον - Αμπέλις και Χρυσής - Δόρκας, Παννύχις, Φιλόστρατος, Πολέμων - Χελιδόνιον και Δροσίς - Τρυφαίνα και Χαρμίδης - Ιοέσσα, Πυθίας και Λυσίας - Λεόντιχος, Χηνίδας και Ύμνις - Δωρίων και Μυρτάλη).