Εισαγωγή στο στρατηγικό μάνατζμεντ - Hunger, J. David, 1941- (Κλειδάριθμος, 2004)
Το βιβλίο "Εισαγωγή στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ" αποτελεί μια ακριβή ανάπτυξη πολλών θεμάτων και εννοιών του στρατηγικού μάνατζμεντ. Συνοψίζει το περιεχόμενο αυτού του τομέα σε 11 κεφάλαια γραμμένα προσεκτικά, τα οποία περιέχουν τις κύριες έννοιες και τις τεχνικές. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει μόνο εκείνα τα παραδείγματα που αρκούν για να βοηθήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει το περιεχόμενο. Η τρίτη αμερικανική έκδοση της "Εισαγωγής στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ" περιέχει τα ακόλουθα Νέα χαρακτηριστικά: -Το στρατηγικό σημείο καμπής ως έναυσμα για μια επανεξέταση της στρατηγικής. - Συμπληρωματικές ομάδες ενδιαφερόμενων στο μοντέλο του Porter για την ανάλυση κλάδου - Κριτική της ανάλυσης Swot. - Στην περιγραφή της στρατηγικής οριζόντιας ανάπτυξης προστέθηκαν και επιλογές για την είσοδο στη διεθνή σκηνή. - Η ανάλυση της συνέργιας στο Κεφάλαιο 8 επεκτάθηκε με έναν κατάλογο έξι ειδών συνέργιας.