Aids, καρκίνος : κυνηγώντας τους ρετροϊούς του ανθρώπου : μια ανθρώπινη ιστορία επιστημονικής ανακάλυψης - Gallo, Robert C. (Εκδόσεις Zymel, 1994)
Μια συναρπαστική επιστημονική αυτοβιογραφία γραμμένη από τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της ιατρικής έρευνας. Μια καταγραφή ενός απίστευτου σεναρίου που αναφέρεται στο κυνήγι των ιών, που αποτέλεσε την αιτία για την ανακάλυψη του AIDS (ιός της ανοσοκαταστολής του ανθρώπου). Αποτελεί δίδαγμα για κάθε ερευνητή, υπόδειγμα ευγένειας και επιστημονικής ευπρέπειας εκτός από την επιστημοσύνη που διακρίνει το συγγραφέα. Χρήσιμο ανάγνωσμα όχι μόνο για γιατρούς και λοιπούς ασχολούμενους στο χώρο της υγείας, αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη αυτή κατάρα του AIDS και του καρκίνου.