Θέλω να ξέρω γιατί οι Ρωμαίοι φορούσαν τηβέννους : και άλλες ερωτήσεις για την αρχαία Ρώμη - MacDonald, Fiona, 1958- (Θέλω να ξέρω γιατί / Σίρρις, 1997)
Το "Θέλω να ξέρω γιατί", είναι η σειρά με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Απαντά σε πολύ απαιτητικές ερωτήσεις, με ένα στυλ, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Με πληροφορίες και σωστές έννοιες εξηγεί τα πάντα, από το "Γιατί οι δρόμοι των Ρωμαίων ήταν τόσο ίσιοι" μέχρι το "Ποιός έκοβε τους Ρωμαίους κομματάκια;"