Οι Έλληνες έχτιζαν ναούς : και άλλες ερωτήσεις για την αρχαία Ελλάδα - MacDonald, Fiona, 1958- (Θέλω να ξέρω γιατί, 1997)
Ποιος ήταν ο θεός της θάλασσας; Ποιος είχε τις καλύτερες ιδέες του στο μπάνιο; Γεμάτο ζωντανές απαντήσεις για όλες τις παράξενες ερωτήσεις, για το πώς λειτουργεί ο κόσμος που ζούμε. Η σειρά των βιβλίων: "Θέλω να ξέρω γιατί", είναι ένας έξυπνος τρόπος, για να κεντρίσει το μυαλό των παιδιών. Με πληροφορίες και σωστές έννοιες εξηγεί τα πάντα, από το "Γιατί οι αγρότες χτυπούσαν τα δέντρα;" μέχρι το "Ποιος έτρεξε τον πρώτο μαραθώνιο;". Η σειρά "Θέλω να ξέρω γιατί οι Έλληνες έχτιζαν ναούς", θα σας συναρπάσει, θα σας διασκεδάσει, θα σας ικανοποιήσει και θα σας εμπνεύσει!