Θέλω να ξέρω γιατί οι καμήλες έχουν καμπούρες : και άλλες ερωτήσεις για τα ζώα - Ganeri, Anita, 1961- (Θέλω να ξέρω γιατί / Σίρρις, 1995)
Τα βιβλία ''Θέλω να ξέρω γιατί'', γεμάτα από ζωντανές απαντήσεις σ' όλα τα παράξενα ερωτήματα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την καλλιέργεια της σκέψης των παιδιών. Το βιβλίο ''Θέλω να ξέρω γιατί οι καμήλες έχουν καμπούρες'', με τις πληροφορίες του και τις έξυπνες εξηγήσεις του για κάθε τι, από το ''Γιατί τα πουλιά έχουν φτερά'' μέχρι το ''Πόσο ψηλά μπορεί να πετάξει το καγκουρό;'' θα εντυπωσιάσει, θα διασκεδάσει, θα ικανοποιήσει και θα εμπνεύσει!