Από τη φυσική στη μεταφυσική - Readhead, Michael (Ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης / Φιλοσοφία, 2006)
Το παρόν βιβλίο αποτελεί προϊόν των Διαλέξεων Tarner που παρέδωσε ο Michael Redhead στο Καίμπριτζ το 1993. Ασχολείται με την έσχατη φύση της πραγματικότητας, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τις σύγχρονες θεωρίες της φυσικής, όπως η θεωρία της σχετικότητας και η κβαντική μηχανή. Ο συγγραφέας υπερασπίζεται την αντικειμενικότητα και την ορθολογικότητα της επιστήμης ενάντια στις απόψεις των σχετικιστών και των οπαδών του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού. Η θέση του Redhead είναι πως η μοντέρνα φυσική μας προσφέρει μια προσωρινή και διαψεύσιμη, παρ' όλα αυτά όμως ορθολογική, προσέγγιση της φύσης της φυσικής πραγματικότητας.