Η φιλοσοφία των Ινδών - Glasenapp, Helmuth von, 1891-1963 (Φιλοσοφική και πολιτική βιβλιοθήκη, 1993)
Το θεμελιώδες αυτό έργο του μεγάλου Γερμανού ινδολόγου και θρησκειολόγου προσφέρει μια συστηματική και πλήρη έκθεση της πλουσιότατης ινδικής φιλοσοφικής σκέψης, παρουσιάζοντας όλες τις σχολές της, αναλύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους και εντοπίζοντας τα βασικά τους γνωρίσματα μέσω συγκρίσεων με την ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Δείχνει ότι η ινδική σκέψη, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται συχνά, διόλου δεν είναι μονοδιάστατη ή στατική, παρά αγκαλιάζει τις πιο ποικίλες στάσεις απέναντι στα προβλήματα του κόσμου και της ζωής, από τον πιο ακραίο μυστικισμό και ασκητισμό ίσαμε τον υλισμό και τον ηδονισμό. Μέσα από τις τρεις χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της συνιστά έτσι μια μόνιμη και πάντα επίκαιρη συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό.