Ελληνική μυθολογία. - Στρατίκης, Πότης (Η Ελλάδα των θρύλων, 1987)
Για πρώτη φορά οι μύθοι των αρχαίων μας προγόνων και η λαμπρή τους ιστορία δίνονται στα παιδιά με τόσο πλούσια και παραστατική εικονογράφηση και με απλό, κατανοητό κείμενο. Έτσι, η πανάκριβη κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες γίνεται κτήμα των παιδιών μας και πολύτιμος οδηγός στη ζωή τους. Η αξία της σειράς αυτής έχει αναγνωριστεί και από τους ξένους και έχει εκδοθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην πατρίδα μας, η " ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ " έχει την πρώτη κυκλοφορία απ' όλα τα παιδικά βιβλία μας.