Φύσα αεράκι φύσα με μη χαμηλώνεις ίσαμε - Γκάτσος, Νίκος, 1911-1992 (Ίκαρος, 1993)
Για πρώτη φορά σήμερα εκδίδεται το σύνολο των τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα ποιητή σε έναν καλαίσθητο τόμο, που περιλαμβάνει τα γνωστά τραγούδια του αλλά και πολλούς άγνωστους και ανέκδοτους, μέχρι τώρα, στίχους του. Όλα τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, συγκεντρώθηκαν με επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα, με την πεποίθηση ότι προσφέρουν στους Έλληνες αναγνώστες και στους λάτρεις της ελληνικής λαϊκής μουσικής ένα βιβλίο-σταθμό για τη σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της χώρας μας.