Θεωρία της δικαιοσύνης - Rawls, John, 1921-2002 (Πόλις, 2001)
Με τη "Θεωρία της δικαιοσύνης" ο Ρωλς προσπάθησε να δείξει ότι είναι μέχρι σ' έναν βαθμό στο χέρι μας να υπερβούμε έλλογα τους φυσικούς και κοινωνικούς προκαθορισμούς. Ότι μπορούμε εύλογα να το προσδοκούμε, ότι είναι εφικτό και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να το προσδοκούμε, εφόσον το επιθυμούμε.