Κοινωνικοποίηση : θεωρία και έρευνα - Muhlbauer, Karl Reinhold (Παιδαγωγική και εκπαίδευση, 1985)
Η σειρά «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» φιλοδοξεί να εμπλουτίσει την ελληνική βιβλιογραφία τόσο με μεταφράσεις έγκυρων ξενόγλωσσων δημοσιευμάτων όσο και με αξιόλογα έργα Ελλήνων Παιδαγωγών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σπουδαστές και σε όσους προβληματίζονται γύρω από θέματα Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει, κατά τρόπο συστηματικό, τόσο τη θεωρία όσο και όλη την έρευνα στον τομέα της προσχολικής, σχολικής και επαγγελματικής κοινωνικοποίησης. Είναι το πρώτο ελληνόγλωσσο δημοσίευμα, απαραίτητο βοήθημα για όποιον θέλει να ενημερωθεί στην ευρεία και σημαντική αυτή επιστημονική περιοχή. Ο συγγραφέας είναι επιμελητής (Ακαδημαϊκός Σύμβουλος) της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Δ. Γερμανίας. Ο μεταφραστής είναι πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας.