Κώστας Αξελός : βίος στοχαστικός, βιωμένη σκέψη - Haviland, Eric, 1956- (Βιβλιοπωλείον της "Εστίας" Ι.Δ. Κολλάρου, 1998)
Το βιβλίο είναι μια παρουσίαση της πορείας και των σταθμών μιας ζωής στοχαστικής, έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Εμπειρίες, γεγονότα και συναντήσεις σημαδεύουν τη διαδρομή αυτού του πρωτοπόρου στοχαστή, που ανατρέχει ως τον Ηράκλειτο, στέκεται ερευνητικά και ερωτηματικά σε ορισμένους μεγάλους σταθμούς της σκέψης και αναγγέλλει το πλανητικό μέλλον.