Τρεις αδελφές : μυθιστόρημα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Αδελφοί Βλάσση, 1989)
Οι ηλεκτρικές βεγκέζες φωτίζουν κάθε βράδυ αμυδρά, γαλάζια, γλυκά, τον ύπνο της οικογένειας Ταμπάκη, όπου κανείς δεν ξαγρυπνά από πόνο, έγνοια, σκέψη, στεναχώρια. Γαλήνη αδιατάρακτη και για τα τρία κορίτσια της οικογένειας μέχρι που ο νεανικός ερωτισμός αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στις ζωές τους. Κι αν η μητέρα ρωτούσε τις κόρες της τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή τους και πόσο απέχει από την καθεμιά, θα έπαιρνε τρεις διαφορετικές απαντήσεις! Για τη Λίζα, τη μικρότερη, η απόσταση που τη χωρίζει από τον έρωτα είναι όσο ένα ξεγλίστρημα από το παράθυρο της κοριτσίστικης κάμαράς της, σε αναζήτηση του νέου που ικανοποιεί την ερωτική φύση της. Για τη Σούζη ο έρωτας είναι σαν τους περιπάτους ενός χρόνου, αυτούς που ενώνουν το πνεύμα δυο ανθρώπων. Για τη Δωρίτσα ο έρωτας απέχει μια ζωή, πάντα το ήξερε, πάντα το έβλεπε... Κι ενώ αυτά θα απαντούσαν, καμιά δεν ξέρει τι πραγματικά τους επιφυλλάσει η ζωή!