Θέλω να ξέρω γιατί χτίστηκαν οι πυραμίδες : και άλλα ερωτήματα για την αρχαία Αίγυπτο - Steele, Philip, 1948- (Θέλω να ξέρω γιατί / Σίρρις, 1997)
Γεμάτο ζωντανές απαντήσεις για όλες τις παράξενες ερωτήσεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος που ζούμε. Η σειρά των βιβλίων ''Θέλω να ξέρω γιατί'' είναι ένας έξυπνος τρόπος, για να κεντρίσει το μυαλό των παιδιών. Με πληροφορίες και σωστές έννοιες εξηγεί τα πάντα, από το ''Γιατί τύλιγαν τις μούμιες με γάζες;'' μέχρι το ''Με ποιο τρόπο οι Αιγύπτιοι ταξίδευαν πιο γρήγορα;''. Η σειρά ''Θέλω να ξέρω γιατί χτίστηκαν οι Πυραμίδες'' θα σας συναρπάσει, θα σας διασκεδάσει, θα σας ικανοποιήσει και θα σας εμπνεύσει!