Θέλω να ξέρω γιατί τα κάστρα είχαν τάφρους : και άλλα ερωτήματα για πολλά χρόνια πριν - Steele, Philip, 1948- (Θέλω να ξέρω γιατί / Σίρρις, 1995)
Η σειρά βιβλίων "Θέλω να ξέρω Γιατί" ψυχαγωγεί και παράλληλα μορφώνει τους νέους. Σ' αυτά υπάρχουν ζωντανές απαντήσεις σε έξυπνα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του κόσμου. Γεμάτα πληροφορίες και ευφυή συμβάντα που εξηγούν το καθετί, από το «Γιατί οι ιππότες φορούσαν πανοπλία» μέχρι το «Γιατί οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν αυγά» το "Θέλω να ξέρω Γιατί τα Κάστρα είχαν τάφρους" θα καταπλήξει, θα διασκεδάσει, θα μορφώσει και θα οξύνει το νου.