Ο τρικεράτωψ είχε κέρατα : και άλλα ερωτήματα σχετικά με τους δεινόσαυρους - Theodorou, Rod (Θέλω να ξέρω γιατί, 1995)
Η σειρά βιβλίων «Θέλω να ξέρω Γιατί» ψυχαγωγεί και παράλληλα μορφώνει τους νέους. Σ' αυτά υπάρχουν ζωντανές απαντήσεις σε έξυπνα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του κόσμου. Γεμάτα πληροφορίες και ευφυή συμβάντα που εξηγούν το καθετί, από το «Ποιος δεινόσαυρος ψάρευε» μέχρι το «Γιατί οι δεινόσαυροι έτρωγαν πέτρες;» το «Θέλω να Ξέρω Γιατί ο Τρικεράτωψ είχε κέρατα» θα καταπλήξει, θα διασκεδάσει, θα μορφώσει και θα ερεθίσει το νου.