Κοινωνιολογία : εισαγωγικά δοκίμια - Adorno, Theodor W., 1903-1969; Horkheimer, Max, 1895-1973; Γράβαρης, Διονύσης Ν. (Κριτική σκέψη / Κριτική, 1987)
Η έκδοση αυτής της συλλογικής εργασίας των συνεργατών του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών της Φραγκφούρτης σε επιμέλεια του Τέοντορ Αντόρνο και του Μαξ Χορκχάιμερ αποτέλεσε για τη μεταπολεμική γενιά των κοινωνικών επιστημόνων που φοιτούσε τότε στα πανεπιστήμια την εισαγωγή στον τρόπο σκέψης της κριτικής θεωρίας της Σχολής της Φραγκφούρτης. Εδώ οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών πραγματεύονται τις κυριότερες έννοιες της κοινωνικής επιστήμης και διαχωρίζουν την κριτική θεωρία από εκείνο το είδος σκέψης που αντιλαμβάνεται την κοινωνική επιστήμη ως υπηρέτη της κρατούσας τάξης πραγμάτων. Ο τόμος προσφέρεται ως εισαγωγικό κείμενο στην κοινωνιολογία και στις κοινωνικές επιστήμες γενικά. Ποιους ενδιαφέρει: Υποψήφιους ΑΕΙ.