Το παιδί : μια νέα αντιμετώπιση - Soltz, Vicki (Παιδαγωγικές επιστήμες / Γλάρος ;, 1979)
Το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει τις εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής κοντά στα παιδιά -τα προβλήματά τους, τις χαρές τους, τις προκλήσεις τους- όπως τα παρατήρησε ένας από τους σημαντικότερους ψυχίατρους της Αμερικής, ο Ρούντολφ Ντράικωρς. Ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει στον πρόλογό του: "Δεν προτείνουμε οι γονείς να είναι ανεκτικοί, ούτε τους λέμε να είναι αυστηροί ή τιμωρητικοί. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι τούτο: να προσπαθήσουν να μάθουν να γίνουν μια πραγματική πρόκληση για τα παιδιά τους· να γίνουν σοφοί και ικανοί να τα καθοδηγούν, χωρίς να τα πεισματώνουν και να τα εξαγριώνουν". Υπάρχουν αρκετοί γονείς που ανακάλυψαν για λογαριασμό τους ν' αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Υπάρχει, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των γονιών που κυριολεκτικά πελαγώνουν και η συμπεριφορά τους οδηγεί σε δραματικά αδιέξοδα. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να βοηθήσει όλους τους γονείς να διαμορφώσουν μια σταθερή φιλοσοφική προσέγγιση στο πρόβλημα των παιδιών και να τους δείξει το δρόμο μιας φιλικής και αποδοτικής συνεργασίας με τα νεαρά βλαστάρια τους