Οι ομιλίες στην Ελλάδα - Καστοριάδης, Κορνήλιος, 1922-1997 (Ύψιλον/Βιβλία, 2000)
Τα κείμενα που περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο είναι οι διαλέξεις που έδωσε ο Κ. Καστοριάδης στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1989. Το ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων θεμάτων που θίγει ο μεγάλος σύγχρονος διανοητής διαφαίνεται και από τους τίτλους των ομιλιών που είναι: "Το "τέλος της φιλοσοφίας';", "Εξουσία, πολιτική, αυτονομία", "Η ψυχανάλυση και το πρόταγμα της αυτονομίας", "Τι σημαίνει επανάσταση;", "Το πρόβλημα της δημοκρατίας σήμερα" και "Η τεχνο-επιστήμη".