Γαλαρία Νο 7 : μυθιστόρημα - Κοτζιάς, Κώστας, 1921-1970 (Σύχρονη Εποχή, 1980)
Στη νεοελληνική πεζογραφία δεν είναι πολλές οι σελίδες που παρουσιάζουν τον εργάτη, τη σκληρή ζωή του, τους αγώνες του, την κοινωνική συνείδησή του. Το μυθιστόρημα "Γαλαρία Νο7" συνεχίζει μια παράδοση μακρυνή πια στη λογοτεχνία μας: είναι ένας πίνακας που απεικονίζει ζωντανά, αντικειμενικά, την πραγματικότητα της ελληνικής ζωής των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων, με επίκεντρο την εργατική τάξη σε μια φάση σκληρών ταξικών συγκρούσεων.