Ο θάνατος της Σμύρνης - Puaux, Rene, 1878-1937 (Κείμενα για το νεότερο ελληνισμό, 1992)
Η είσοδος των Τούρκων στη Σμύρνη Οι μεθοδεύσεις των Τούρκων για να προκληθούν επεισόδια Οι σφαγές και οι διωγμοί των Αρμενίων Ο ρόλος του Κεμάλ Τα έκτροπα κατά των Ελλήνων Η πυρκαγιά και οι σκευωρίες των Τούρκων γύρω από το θέμα αυττό Τα γεγονότα στον Μπουρνόβα και στον Μπουτζά Το μαρτύριο του Χρυσόστομου Οι βιαιότητες, οι καταστροφές και οι λεηλασίες των Τούρκων Οι μαρτυρίες αυτοπτών αλλοδαπών μαρτύρων Οι πρόσφυγες και το δράμα τους Η στάση των Γάλλων και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη Ο αφανισμός του ελληνικού στοιχείου